Auto's van toen

Dekking Oldtimerverzekering

Wanneer u op zoek bent naar een oldtimerverzekering is het belangrijk dat u van te voren bedenkt welke dekking u wenst. Een WA-verzekering is in Nederland verplicht; met deze dekking wordt de schade van anderen, waar u wettelijk aansprakelijk voor bent, vergoed. Schade aan uw eigen oldtimer wordt met deze dekking echter niet vergoed. U kunt ook voor een ruimere dekking kiezen. Hiervan zijn twee varianten mogelijk die hieronder besproken worden. Ten slotte bieden verschillende verzekeraars diverse aanvullende dekkingen aan waarvan over de meest voorkomenden hieronder informatie staat.

WA + beperkt casco

Deze dekking wordt ook wel eens WA extra genoemd. Per verzekeraar verschilt echter welke situaties er allemaal onder deze dekking vallen. Zoek deze situaties in de polis op voordat u de verzekering afsluit. Situaties die onder bepekt casco kunnen vallen zijn schade door: brand, storm, (poging tot) diefstal, inbraak, explosie, joyriding, bliksem, aardbeving, hagel, overstroming, ruitbreuk, botsing met wild of loslopende dieren.

WA + (volledig) casco

Met volledig casco, ook wel all-risk verzekering genoemd, bent u tegen vrijwel alle schade aan uw eigen oldtimer verzekerd. Hieronder vallen dus de verplichte WA-verzekering, de situaties genoemd onder beperkt casco en gevallen als vandalisme, botsen, slippen, aanrijding, te water raken, omslaan en van de weg raken.

Aanvullende dekking

Als u uw dekking nog verder wilt uitbreiden is dit mogelijk. Hieronder staan opties die verzekeraars u kunnen aanbieden.

 • Auto accessoires
  Als u veel accessoires in en aan uw oldtimer heeft gemonteerd kan het slim zijn om deze erbij te verzekeren. Bij sommige verzekeringen is de verzekering van accessoires al inbegrepen maar meestal tot slechts een beperkt bedrag.
 • Rechtsbijstand auto
  Met deze aanvullende dekking krijgt u juridische hulp vergoed wanneer u dit nodig heeft omdat u bijvoorbeeld een ongeluk met dodelijke afloop heeft veroorzaakt waarvoor u strafrechtelijk vervolgd wordt. Maar ook bij zaken als het verhalen van uw schade kan juridische hulp van pas komen. Daarnaast zijn letselschade, smartengeld en verlies van inkomsten ook gedekt.
 • Ongevallen inzittendenverzekering
  Bij deze dekking wordt uitgekeerd wanneer er bij een aanrijding uw passagiers en/of u (ernstig) gewond raken en als daarbij blijvende invaliditeit optreedt of iemand overlijdt.
 • Schade inzittendenverzekering
  Als u kiest voor deze aanvullende dekking wordt de schade van de inzittenden vergoed. Ook de spullen die ten tijde van het ongeval in de auto lagen en beschadigd zijn worden vergoed. 
 • Pechhulp
  Met de pechhulp bent u verzekerd van snelle reparatie van uw oldtimer onderweg of, indien het probleem niet op locatie verholpen kan worden, uw oldtimer wordt gratis naar een garage of naar uw dealer gesleept. 
 • No-claim beschermer
  Met deze aanvullende dekking kunt u ieder jaar een schade claimen zonder dat u een paar treden terug valt op de bonus-malusladder, uw premie blijft dan dus hetzelfde. Helaas is het meestal zo dat het aantal schadevrije jaren wel zakt en dat u bij het overstappen naar een andere autoverzekering alsnog een hogere premie moet betalen.